donderdag 29 mei 2014

Kunst van het Delen


Het beeldend kunstproject Kunst van het Delen gaat in 2014 de beleving van de openbare ruimte in het centrum van Alkmaar tijdelijk veranderen. Tussen alle winkels door worden eilandjes kunst geplaatst die emoties oproepen. In het druk bezochte centrum van Alkmaar zullen in 2014 en 2015 een aantal openbare tentoonstelling plaatsvinden van fotografisch werk van professionele en amateur fotografen. 
De tentoonstellingen vormen niet alleen een verzameling fotografisch werk in de binnenstad van Alkmaar, het vormt ook een route naar één van de grote kunstinstellingen in Alkmaar waaronder De Kunstuitleen, Artiance en TAQA Theater de Vest.
Hiermee krijgt Alkmaar een jaar lang verbreding van het openbaar kunstaanbod in de stad en wijzen de fotografieroutes de weg naar de deelnemende Alkmaarse kunstinstellingen. Hierdoor kunnen ze zich op een nieuwe manier aan een groot publiek tonen en krijgen fotografen de mogelijkheid om hun werk in het historische decor van de Alkmaarse binnenstad aan een heel breed publiek te laten zien. 
Kijk ook op: www.kunstvanhetdelen.nl
ontwerp: Marieke van Esch



Geen opmerkingen:

Een reactie posten