woensdag 6 januari 2016

Zakelijke leiding AIR Creatoruim 2016 - 2017

Jong professioneel beeldend talent heeft ruimte nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen en te laten zien wat ze waard zijn.
In Alkmaar zijn plekken waar dit soort jong talent zich verder kan ontwikkelen niet rijk gezaaid.
Zijn ze er überhaupt? Zeker! Het CREATORIUM is zo’n plek. Midden tussen de culturele en creatieve initiatieven die zich op het terrein van HAL 25 hebben ontwikkeld (De Kaasfabriek, Vuur in Staal, Het Moment) staat het CREATORIUM: een tijdelijke woon en werkplek waar jonge beeldend kunstenaars in 2016 de mogelijkheid krijgen een maand lang te werken midden in de culturele samenleving van Alkmaar.

Tijdens CREATORIUM werken 4 jonge beeldend kunstenaars een opdracht uit en zorgen voor de presentatie van het werk in de openbare ruimte van Alkmaar. Dit doen ze onder leiding van een curator, een artistieke mentor en in samenwerking met het Alkmaarse bedrijfsleven. Het voornaamste doel van dit  initiatief is het jonge professionele beeldend kunstveld te stimuleren zodat werk tot stand komt dat een betekenisvolle bijdrage levert aan de hedendaagse beeldende kunst in Alkmaar en omgeving.

In samenwerking met Gerben Hermanus, Stichting UNIT1 en HAL 25 verzorg ik de zakelijke leiding voor AIR Creatorium.
beeld: Gerben Hermanus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten